M a t i

2015. július 13., hétfő

Békéscsaba 1912 előre – út az NB1-be

Amint az már közismert, a Békéscsaba 1912 Előre csapata tíz év után ismét kiharcolta az élvonalba jutást azzal, hogy az NB2-ben megszerezte a tabella második helyét.

A szezon előtt az Előre drukkerek egyértelmű elvárása volt, hogy a következő szezont már a legmagasabb osztályban kezdje meg a szeretett csapatuk. A szezonkezdés viszont nem úgy alakult, ahogy a csapat és hívei azt szerették volna, hiszen az első hat fordulóból mindössze kettőt sikerült megnyerni négy vereség mellet. Az első fordulóban még legyőzte a gárda a ZTE-t, azonban a másodikban már egy nagyobb pofon érkezett a Csákvártól egy 4-0 –ás vereség formájában. A harmadik forduló ismét győzelemmel zárult a Sopron ellen, utána viszont kezdetét vette egy kisebb mélyrepülés, vereség a Mezőkövesdtől, a Gyirmóttól és a későbbi bajnok Vasastól.

Szerencsére ez a nem túl pozitív szezonkezdés nem roppantotta meg a csapatot és a hullámvölgyet hullámhegy követte hétből hét sikerrel. – Sorrendben: Balmazújváros, Ajka, Kaposvár, Siófok, Szolnok, SZTK Erima, Szeged 2011 –

A győzelmi sorozatot a Soroksár törte meg a 14. fordulóban. Az őszi szezon utolsó meccsén azonban ismét sikerült győzedelmeskednie a Csabának, a Ceglédet verte idegenben.

A szezon felénél így a Békéscsaba mérlege 10 győzelem, 0 döntetlen, 5 vereség, ezzel a teljesítménnyel pedig a tabella második helyét foglalta el, ugyanannyi pontot szerezve, mint a Vasas. A budapesti alakulat azonban jobb gólkülönbségének köszönhetően vezette a bajnokságot.



Az ősszel döntetlent nem játszott a csabai csapat, tavasszal pedig nem kapott ki. Így  a tavaszi szezont veretlenül játszotta végig az együttes. Nyolc győzelem mellett hét döntetlen született.

Az Előre döntetlent játszott tavasszal a ZTE (16.) , a Csákvár (17.), a Gyirmót (20.), a Balmazújváros (22.), az Ajka (23.), a Kaposvár (24.) és a Szeged 2011 (28.) csapatával. ( Zárójelben a forduló száma. - szerk.)
Legyőzte a Sopron (18.), a Mezőkövesd (19.), a Vasas (21.), a Siófok (25.), a Szolnok (26.),  az SZTK Erima (27.), a Soroksár (29.) és a Cegléd (30.) együttesét.

A 2014/2015 NBII-es bajnokságban tehát a Békéscsaba 1912 Előre a feljutást érő második helyet szerezte meg 18 győzelemmel, 7 döntetlennel és 5 vereséggel a neve mellett. Ebben a szezonban 42 gólt lőttek és 23-mat kaptak.

A 2015/2016 tizenkét csapatos NB1-es bajnokságot július 18- (szombat) kezdik, hazai pályán a DVSC-TEVA csapata ellen.

A tavaszi menetelés könnyedén repítheti az NBI-ben is a csapatot ősszel. Amennyiben kitart a lendület, akkor nem lesz gond a bennmaradással. 

Őri Máté


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése