M a t i

2014. június 27., péntek

Sarkad vs. Keresztúr - Buszvárók

Sarkadkeresztúr

Sarkad

Első benyomások
keresztúri: Honnan vették ezt az éretlen görögdinnye színt? Egy egyszerű buszváró.
sarkadi. Ez egy fa műremek, akár ki is lehetne állítani. A város egyik dísze.

Jobban átgondolva:
Mindkettő megközelíthető tolókocsival és babakocsival is.
A keresztúri buszváró egy teljesen körülvett fa építmény, ami minden évszakban remek szolgálatot nyújt. Főleg télen, ha hideg szél fúj és szakad a havas eső, vagy akár csak esőben. Más előnyei is vannak annak, hogy 3 oldala zárt. - Jól emlékszem fiatalkorom keresztúri buszváróiban történt titkos liezonjaira.

Ezzel szemben a sarkadi: bármennyire is jól néz ki, a busz hosszabb távú várására ősszel és télen a hidegben igen kellemetlen, hogy keresztülfúj rajta a szél, így még inkább fokozza a hidegérzetet. Az eső ellen véd, amennyiben az szabályosan, függőlegesen hajlandó esni, ha a csintalan esőcseppekbe belekap a szél és egy kisebb szögben esik, akkor már a széltől sem, esőtől sem véd. És még elbújni sem lehet benne egy kis tinikalandra, de legalább szép.

Mindenki döntsön saját szája íze szerint, hogy melyik a jobb. Mondjuk egyiket sem fogják megváltoztatni, de véleményezni lehet és esetleg az utókornak egyfajta, de tökéletes buszvárót építenek majd.

Breaking news: a bejegyzést 2014.06.27.-én írtam. Ma 2014.07.04. van és elkezdték a sarkadi buszvárók oldalát bedeszkázni!

Őri Máté

12 megjegyzés:

  1. A Sarkadi "remekmű"megalkotásakor,elfeljtettek szemetest is tervezni....
    Keresztúron sikerült!
    Egyébként meg azt kell szeretni ami van...
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Keresztúron a biztonság kedvéért még mellépakolták a szelektív gyűjtő konténereket is,

      Törlés
  2. Igen a Községháza előtt ilyen a buszmegálló, de a Petőfi utcánál már más a helyzet.... Az egyik oldala hiányzik, amin esőben, szélben nem biztos, hogy kellemes lesz a buszra várni, ráadásul akkora lépcső vezet fel rá, hogy egy idős, vagy mozgássérült számára már nem épp a legjobb. A tervezőjének bizony ezen el kellett volna gondolkoznia, ráadásul az egyik oldalon a rossz oldalról vették le a beláthatóság miatt....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet rájöttek, hogy a faburkolat helyett ideálisabb az átlátszó plexi, mert akkor ki is lehet látni, hogy mikor jön a busz és a buszsofőr is láthatja, hogy mire számíthat, Érdekes, hogy oda nem csináltak rámpát, mert az összes többihez csináltak, még oda is, ahol emelkedő sem nagyon van.

      Törlés
  3. Szerintem teljesen mindegy,hogy van-e kuka vagy nem,mert úgyis eldobálják a szemetet! (Persze kivételek mindig vannak!)

    VálaszTörlés
  4. Jobban utána kéne járnod a dolgoknak mert nem csak ilyen fajta van...van ami teljesen zárt...elne higyjük már hogy keresztúr mekkora szuper hely... de jobb mindenben a hibát keresni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az új buszvárók között van olyan, vagyis eddig volt, a penny-sen kívül, ami teljesen zárt lenne? Vagy arra gondolsz, ami Bakréten van, csak épp ki van verve belőle az összes plexi? Írta valaki ezen a blogon, hogy Keresztúr "szuperebb" hely, mint Sarkad? Jobb a hibákra felhívni a figyelmet, hogy orvosolhassák azok, akik erre hívatottak.

      Törlés
    2. Igen a gyulai úton is van olyan ami teljesen zárt! ;) Nem de a célzás benne!

      Törlés
  5. Annyira szánalmas ez az egész blog...például ki kíváncsi azokra amik veled általános iskolába történtek? Tiszta vicc...vagy ennyire kisebbségi komplexusban élsz? Vagy tán nincs aki meghallgasson? Fordulj inkább szakemberhez mert ez a blog egy kalap ****!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!
      Örülök, hogy olvasod a blogomat és naprakész vagy belőle. És annak is, hogy ilyen bátran névtelenül vállalod a véleményedet, kemény vagy, csak így tovább.

      Törlés
    2. Orodán Istvánné2014. július 5. 20:56

      Az autóbusz öblök felújítása és építése 2009-évi projekt alapján ,az akkori elképzelések és tervek szerint indult el.A projekt átadása -átvétele után van mód ,és lehetőség arra ,hogy az időközben felmerülő problémákat kiküszöböljük.Mert előtte a projektben foglaltaknak kritériumait kell szem előtt tartani ,és abban a leírtaknak kell megfelelni. Bízom benne ,hogy az utazók ,és a lakosság mindezt tolerálja ,addig amíg a hiányosságokat nem tudjuk korrigálni.

      Törlés
    3. Az hát egy hülye kis okoskodó komplexusos fasz.Jelentéktelen csak még azt se tudja😂idétlen

      Törlés