M a t i

2014. június 20., péntek

Gólvonal-technológia

Ez a gólvonal-technológia hatalmas! Komolyan mondom, már azért drukkolok, hogy minél több olyan gól legyen a VB-n, ahol használni kell. Egyértelműen feldobja a közvetítést is.  Még az tetszene, ha odaírnák, hogy hány mm-rel volt bent, vagy mennyire csípi a vonalat.


Ami ennél sokkal fontosabb, ezzel kihúzták a labdarúgás egyik szuvas fogát –szerencsére ebben a sportban nincs sok-. Ez egy optimális megoldás, nem kell megállítani a játékot, hogy visszanézegessék, hogy mi történt, a rendszer jelez és kész. Amennyiben ezt a technológiát ki lehetne bővíteni a lesek megítélésére is, akkor a labdarúgás szabályait az elkövetkezendő 100 évre kőbe lehetne vésni, ami azt illeti most sem változtak a szabályok, csak találtak egy segédeszközt.


A videóbíró bevezetésével egyáltalán nem értek egyet, hogy meg kelljen szakítani a játékot és visszanézni, hogy mi történt és akkor a játékvezető az asszisztenseivel megvitatja, hogy mit lát… . Egyébként is kell a játékvezetésbe az emberi faktor kisebb tévedései, hogy a drukkerek utálhassanak valakit, ha a kedvenc csapatuk kikap. És milyen lenne egy olyan mérkőzés után a hangulat, amikor minden ítélet helyes volt és a szurkolók csendben vonulnak haza?  



Őri Máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése