M a t i

2014. április 20., vasárnap

F1 Világbajnokság állása 4 futam után

  1. Nico Rosberg ________________________________________________________________________79
  2. 75 Lewis Hamilton
  3. 41 Fernando Alonso
  4. 36 Nico Hulkenberg
  5. 33 Sebastian Vettel
  6. 24 Valtteri Bottas
  7. 24 Daniel Ricciardo
  8. 23 Jenson Button
  9. 20 Kevin Magnussen
  10. 18 Sergio Perez

Amint azt a tapasztal F1 nézők már bizonyára tudják, az első 4 futam a világbajnokság bevezető, bemelegítő futamai, május 11.-én kezdődik csak igazán a VB, amikor visszatérnek az Öreg Kontinensre és ömlenek majd a fejlesztések az autókra. Azt minden estre négy futam után megállapíthatjuk, hogy a Mercedes AMG óriási előnyben van a riválisaihoz képest. Úgy tűnik, ha idén lesz kihívója a Mercinek, akkor az a Ferrarival Alonso lehet és a Red Bull, alapból azt mondanánk, hogy a Red Bullal Vettel, de el kell ismerni Ricciardo teljesítményét, aki egyenlőre ügyesebben ülli meg a vörös bikát, mint a 4-szeres világbajnok csapattársa.
Érdekes még megfigyelni a Mclaren csúszását hátra fele, hiába a melbourni kettős dobogó és Ron Dennis visszatérése, az Mclaren futamról futamra csúszik vissza a versenybe és a vetélytársak szépen lehagyják őket.

Ha most kellene tippelnem, akkor a Mercedeseket 2-3 futamon belül megszoríthatja a Ferrari és a Red Bull, kérdés, hogy addigra lesz-e még esélye a világbajnoki címre bárki másnak Hamiltonon és Rosbergen kívűl. 
És ha a két Mercis között dől el, akkor néha meg tudja-e verni Rosberg Hamiltont, vagy csak akkor végez előtte, ha az Angol hibáik, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy Hamilton hajlamos saját magát (vagy Nicole Scherzinger őt) mély gödörbe lökni és teljesen alul teljesíteni, mintha nem is lenne ott fejben az autóban.

Várjunk még 3 futamot és akkor okosabbak lehetünk, szerintem a Mercedesek még nem ünnepelhetik a világbajnoki címüket.

  1. Mercedes___________________________________________________________________________154
  2. 57 Red Bull Racing-Renault
  3. 54 Force India-Mercedes
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése