M a t i

2014. július 8., kedd

Esőzés alatt mennyit nyel a pálya?

Ma az időjárással foglalkozó honlapok szerint Sarkadon és Keresztúron is 6 mm eső esett. A mm-ben meghatározott csapadékmennyiség azt jelenti, hogy ha 1 mm esik, akkor egy négyzetméterre 1 liter víz jut. 

Azonban ma, 6 mm eső esett, tehát 1 négyzetméterre 6 liter csapadék esett.

Egy foci pálya 110 méter X 60 méteres, azaz 6600 négyzetméternyi területet foglal el, ha ezt beszorozzuk, a mai csapadék mennyiséggel, az azt jelenti, hogy ma a focipálya 39,6 ezer liter vizet kapott.

Holnapra mindösszesen 3 mm esőt mond, tehát holnap csak egy laza 19,8 ezer literes öntözést kap a pálya + (ha Paprika nem kapcsolta ki az öntöző rendszert, akkor még pár ezer litert)

Viszont csütörtökre verőfényes napsütést jósolnak, eső nélkül és 28 Celsius fokot. Teljesen ideális ez a hét a fű megerősödésének, hogy olyan legyen a pálya gyepe, hogy öröm legyen ránézni.

Apróbb probléma, hogy a nyári napsütés még mindig nem akar jelentősebben elidőzni nálunk, így péntekre 15 mm csapadékot írnak, ami 99 ezer liter jelent a pályának és szombaton is kap a torkára még 46,2 ezer litert.

Ez csak a pár napos előrejelzés, hosszútávon már jobb időt jövendölnek és jövő hét péntekre, napsütéses 30 fokos kánikulát írnak.

Őri Máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése