M a t i

2014. július 6., vasárnap

VB-negyeddöntők után

Sajnos elég sok ritka unalmas mérkőzés is volt már a VB-n, de ez az egyeneskiesés velejárója, főleg, ha nem oda-visszavágós rendszerű az egyenes kiesés.

Forrás: fifa.com

Érdekes statisztikákat is mutat a 2014-es torna:
Az átlag tiszta játékidő 56,8 perc/meccs, azért kíváncsi lennék, hogy milyen meglepetés ülne mindenki arcára, amikor a tartalék játékvezető a félidő végén felmutatna egy 18 perces táblát. A meccs végén szintén.

Átlag passzolás / csapat / meccs 389. Ez azért érdekes, mert a 2010-es adat, amikor a passzokra építő tiki-takát játszó Spanyol válogatott lett a világbajnok 353 volt- És most harminccal többet passzolnak a csapatok úgy, hogy a Spanyolok már 3 meccs után búcsúztak, ők így nem húzzák felfelé az átlagot. Ezek alapján tehát kimondható, hogy a foci a több passz fele mozdult el ebben az időszakban.   

Sárga / piros lapokat is jelentősen kevesebbet osztottak ki, mint 4 éve. Talán az előző tornán a játékosok idegeit is tépkedte a vuvuzela.

Átlag gól / meccs 2,6. Már most minden idők 3. legtöbb gólt hozó világbajnoksága 159 lőtt góllal. 13 gól kellene az abszolút rekordhoz a tornából hátralévő 4 meccse. 2 elődöntő, bronz meccs és a döntő.


Hátralévő találkozók:
Elődöntők:
Németország - Brazília 07.08. (kedd) 22:00
Argentína - Hollandia 07.09. (szerda) 22:00

Bronzmeccs
A két találkozó vesztese. 07.12. (szombat)

Döntő
A két elődöntő győztese. 07.13 (vasárnap)

Őri Máté








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése