M a t i

2014. július 6., vasárnap

Tour - Motorsportok - Dopping - Foci

Az a szép a Tour-ban, hogy simán lehet még 100, vagy akár 500 is, mert csak ember kell út és bicikli, ellentétben a motorsportokkal, ahol fogytán a nyersanyag a benzines és dízel motorokhoz, ez egy kisebb árnyékot vet a sport hosszútávú jövőjére. Ugyanakkor, nem kellene tönkretegyék a kerékpársport történelmét, azzal, hogy 5 évvel később törölnek győzteseket, mert ez megölhetik a sportot. Ha a versenyen megbukik egy bringás, zárják ki, ha nem, akkor hagyják békén.
Plusz a dopping listát is átnézhetnék, mert Armrstrong rákból felgyógyulva nyert 7 Tour de France-t, és nem újult ki nála a rák és még most is 42 évesen egészséges és még simán triatlonozna, ha hagyják. Akkor az a dopping, amit szedett valóban olyan káros a szervezetre, vagy csak a teljesítményt növeli? Mert, ha nem káros, de teljesítménynövelő hatású, akkor legyen legális, árulják a gyógyszertárakban, kutakon és a nemzeti dohányboltokban,
Ezért marad a biztos jó öreg foci, a történelme is stabil és a jövője is. 1885-óta csak kisebb szabálymódosítások voltak. És ameddig lesz egy 100 m X 50 méteres sík terület és egy labda, addig foci lesz a földön.

Őri Máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése