M a t i

2014. március 1., szombat

AKPH

Az underground rap királyai Szegeden

Az AKPH Szegeden a JATE klubban adott óriási sikerű teltházas koncertet. Saiid és Újonc P hatalmas hangulatot teremtett a teremben, a tőlük megszokott módon.

Az első lemezük Akkezdet 2003-ban jelent meg a piacon, de a formáció már 97 óta működik és a kezdeti időkből is került fel nem egy zene az első albumukra. Így nyugton állíthatom, hogy a közönség soraiban volt nem egy fiatal, aki azokkal a bizonyos számokkal egy időben született. Ugyanakkor a nézők korosztály szerinti megosztási igen széles spektrumú volt. Így együtt bulizott a teenager és a XXX es is.
A második albumuk sem tegnap jelent meg, már 2010-ben a piacon volt. A winampom, a youtubom, már kívülről fújja az összes számukat, a CD lejátszóm 2 okból nem, az egyik, mert nincs, 2 a CD-t már rég nem a zenehallgatás céljára vesszük, hanem ereklyének. Szóval 2010 óta új számuk csak közreműködésként jelenik meg, ami egy kicsit elszomorít. Persze mindig mondják, hogy jó munkához idő kell, de nem vagyok benne biztos, hogy ez áll a háttérben.

Saiid – Süveg Márk a Slam poetry világába merült alá, és ha már alá merült fel is ült a trónra 2 ből 2 Magyar bajnoki cím birtokosa és EB 6.

Újonc P- Závada Péter verseket publikál, megjelent első könyve az Ahol megszakad, és színházi darabot írt Reflex címmel.

Mintha már csak hobbiból rappelnének, ami óriási érvágás lenne a haza rapszerető embereknek, és főképp a fiataloknak, akik legalább bővíthették szókincsüket minden egyes szám meghallgatásával.

2002 óta tudjuk tőlük, hogy „a valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene”.
Tegnap este is így vezette fel Saiid a koncert vége fele a Mivel játszol legendás számot: Szeged valami gáz van a valósággal... És magamban azt gondoltam szomorúan, hogy nincsen hozzá új háttérzene.



2014.03.01.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése