M a t i

2014. március 19., szerda

Hattyas kellemetlenség faktora

Hattyas kellemetlenség faktora


 Azok a szegedi diákok, tanárok, akik már a Hattyas sort közelítették meg a Topolya sor felől, ők mind találkoztak a forgókapuval, de vajon elgondolkoztak-e annak létjogosultságán? Én megtettem, és arra jutottam, hogy felesleges, mint egy kiszakadt óvszer. Sőt, míg az előbb említett funkcióját vesztett tárgytól egy laza mozdulattal megszabadulhatunk és továbbá már nem jelent kellemetlenséget, veszélyforrást. Addig ennek a zöld vasszerkezetnek az eltüntetése sokkal nehezebb feladat.

Egy flex ideális lenne a feladatra, de mivel papám rejtélyes módon jobbnak látta, ha nem ad a kezembe áram alatt lévő flexet, így sajnos ezzel az eszközzel nem intézhetem el a vasszörnyet
.
Maradnak számomra a szavak, melyek remélhetőleg elérik céljukat.
Felsorolnék pár kellemetlenséget, amelyet néma ellenfelem okoz.
Bejutás megnehezítése, ami egy kapunál, amin naponta több 100-an használnak már erős handicap. Ez a jéghegy masszív alja és most haladjunk szépen felfelé.
Bejutás:
  -        Bőrönddel: ez a bőrönd méretétől függ, de már egy közepes méretű gurulós bőrönddel is akadhat egy    kisebb probléma. Gyorsan kezelhető, de kínos a bámuló szemek előtt szenvedni.
    -    Biciklivel: Nyilván biciklivel nem is lehet átjutni az akadályon, hanem a biciklit kell különböző módszerekkel próbálkozva bejuttatni. Ez egy IQ teszt feladata is lehet, ha valaki nem bírja megoldani, akkor mehet körbe, vagy kint hagyja a bringát. A biciklis kínosan szenved, a tömeg gyülekezik kívül belül, mindenki menne már a dolgára, kellemetlen helyzet.
-     -  Esernyővel: Nyitott esernyővel nem lehet átjutni, mert felső tartóváza is van a mi kis forgónknak, így össze  kell csukni és ázni egy kicsit, ameddig átérünk a hőn áhított terepre. Persze aki még nem tapasztalta az elsőnek simán nekimegy a felső tartórúdnak.
-      -  Csoportosan: Na és akkor már érkezünk a csúcshoz, ha csak simán egy csoport megy, akkor is meg kell  állni, megszakítani a beszélgetést és egyesével becsekkolni. Ezt tetőzheti az esőzés, amikor esernyők vannak a tömegnél, plusz egy két bőrönd mondjuk hétfő csúcsidőben és már kész is a teljes káosz. Mindenki ázik, szitkozódik.
-          És a jéghegy csúcsa. Amikor, valaki hátulról gyorsabban tolja a forgókaput, mint amilyen tempóval a benne lépkedő ember heroikusan halad a cél felé, és egyszer csak megérkezik az Achilles inára és az elszakad, nem kis fájdalmak közepette. Egy testnevelő szakos hallgatónak egy Inszalagszakadás egy egész félévébe kerülhet.

Remélem szavaim nyitott fülekre találnak és azt az ósdi vasdarabot az alaptól a tetejéig eltüntetik onnan és egy modern kapuval találkozhatunk, akár már szeptembertől. A vasdarabnak pedig adjuk meg a végső tiszteletet, vigyék el, olvasszák be és hasznosítsák újra. Csak nehogy AK támadófegyvereket öntsenek belőle.


Utóirat: És látom a szép jövőt, amelyben a kapu melletti falon eme cikk díszeleg egy emléktáblán, mellette a bronzból öntött mellszobromra vettnek pillantást a fiatal élettel teli diáklányok.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése