M a t i

2014. március 9., vasárnap

Mercedes AMG - Ezüst nyílak

A szezon előtti tesztek alapján egyértelműnek látszik, hogy a szezont a Mercedes motoros csapatok nagy előnyből kezdik és ez egyértelműen hozza magával, hogy a gyári csapat a nagy esélyese első futamoknak.A Mercedesnél a kaszni összes elemét, a motorhoz készítették, ami a gyári csapatok nagy előnye, így nem érte olyan meglepetés őket, mint például a Red Bullt, vagy a Lotust.
 A két gyári pilóta kihívója a merci motorosok közül Massa (Williams) és Hülkenberg (Force India) lehet, -jah és ne felejtkezzünk meg a Mclarenről sem, de mióta visszatért oda Ron Dennis, olyan diktatúrát alakított ki, mintha nem is lenne a csapat, semmi vicces komment, vicces videó.-
Szóval a gyári merciknek, úgy tűnik az első futamokon a kis tesókkal kell leszámolni és maximalizálni a megszerezhető pontot, mert a Ferrari és a Red Bull is az első 5 futam után, ha nem hamarabb ott lesz a nyakukon, vagy előttük.
És itt akkor elérkeztünk ismét egy fontos kérdéshez, lesz e első számú pilóta az Ezüst nyilaknál Hamiltonról tudjuk, hogy világ bajnok pilóta, képes végig világ bajnok formába versenyezni egy szezont, de neki az fekszik, amikor taposhatja, ami a csövön kifér, idén pedig takarékoskodni kell a gumikkal, nehogy idő előtt elkopjon és egy korai, vagy netán plusz kerékcserével elszálljanak a futamgyőzelem esélyei. És még inkább spórolni kell az egy futamon felhasználható 100 liter benzinnel, különben nem ér célba.
Ezekben talán Rosberg erősebb, taktikusabb, de vajon képes e elviselni egy egész idényen keresztül az esélyesség terhét?  
Ha a merci uralja az egész szezont kinek drukkoljak? Nekem a gyári csapatba Rosberg a szimpatikusabb és amennyiben ő lenne a világbajnok, akkor ismét lenne egy apa-fiú világbajnok páros. Az összes merci motoros csapat közül Massa számomra a kedvenc, egyrészt megérdemelné, amiken keresztül ment, másrészt hatalmas lenne számára a fia előtt győzni és egy világbajnoki trófeával a kezében passzolgathatna a depóban a fiával, amikor épp nem kell vezessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése