M a t i

2014. május 26., hétfő

BL döntő statisztikák - NSO

"STATISZTIKÁK, ELSŐ RÉSZ.
– Gareth Bale az első walesi játékos, aki gólt szerzett a BEK/BL-döntőben.
– Diego Godín az első uruguayi, aki betalált az első számú európai kupasorozat fináléjában. – Az Atlético középhátvédje ebben a szezonban nyolcszor volt eredményes, mindegyik gólját fejjel szerezte.
– Sergio Ramos találata minden idők legkésőbbi, még a rendes játékidőben eső gólja (93. perc) a BEK/BL-döntők történetében.
– Rudi Völler, Bodo Illgner és Dietmar Hamann után Sami Khedira a negyedik német játékos, aki nem német csapattal nyerte meg a BL-t.
– Az Atlético először kapott négy gólt a 2013–2014-es idényben.
– Cristiano Ronaldo 67 gólnál jár a Bajnokok Ligájában, amivel utolérte az örökranglista második helyén álló Lionel Messit, és négy találatra megközelítette Raúlt.
 STATISZTIKÁK, MÁSODIK RÉSZ.
– CR előtt csak Velibor Vaszovics mondhatta el magáról, hogy két csapat színeiben is betalált a BEK/BL-döntők történetében.
– Gareth Bale jó úton jár, hogy megtérítse a vételárát – a Real mindkét kupadöntőjében betalált ebben az idényben.
– Negyedszer fordult elő, hogy a BEK/BL-fináléban két védő is gólt szerezzen, legutóbb a 2006-os Barcelona–Arsenal (Juliano Belletti, illetve Sol Campbell) meccsen volt erre példa.
– Sergio Ramosnál több fejes gólt (3) senki sem szerzett a BL mögöttünk hagyott szezonjában.
– Karim Benzema az Atlético tizenhatosán belül egyszer ért labdába, kapura lövési kísérlete nem volt, míg az első félidőben C. Ronaldo nem avatkozott játékba az Atleti büntetőterületén belül.
– A Real Madrid először nyert meg európai kupadöntőt úgy, hogy hátrányban vonult szünetre.
– A spanyol bajnokság múlt héten véget érő kiírásában az Atlético Madrid 31-szer szerzett vezetést, s egyszer sem kapott ki.
– Az Atlético fejelte a legtöbb gólt a mögöttünk hagyott BL-idényben."
Forrás: nso.hu
Remek statisztikák, remek cikkekben. Mintha én csináltam volna, vagy mintha az Nemzeti Sport már több mint 100 éve ezzel foglalkozna. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése