M a t i

2014. május 13., kedd

Ukrajna. Ukrajna?



Hosszú és bonyolult lenne összefoglalni, hogy mi is történik Ukrajnában. Leegyszerűsítve, Ukrajna keleti részén, nagy arányban élnek Orosz nemzetiségűek, akik most Moszkvától talán egy erős hátszelet kapva elkezdtek fellázadni és ezáltal kiszakadni Ukrajnából. Népszavaz alapján már sikerült is nekik (6 - Donyeck), bár ezt a népszavazást a szakadárokon kívül a világon senki sem ismerte el egyelőre.
A Térképen a pirossal jelölt területek vágynak az orosz kaviár ízére. A 4-esel jelölt Krim már ki is mondta függetlenségét Ukrajnától és az oroszok tárt karokkal várják őket.
A 8-as terültet szintén Oroszország kegyeire vágyik, de kivár a népszavazással Putyin tanácsára.

Európát alapvetően 2 dolog miatt aggasztja ez a helyzet. Az egyik, ami a kisebbik ok, hogy nem néz ki jól, hogy az oroszok így játszanak az EU egyik szövetségesével. Szerintem ez valójában annyira izgatja az EU vezetőit, mint engem az, hogy egy ismerősöm milyen színű zokni van.
A főbb ok, a nagyobb baj az lenne Európa számára, ha ez a trend szépen átterjedne nyugatra is és akkor elkezdődne szépen, Erdély - Vajdaság - Bánság - Felvidék, (ezek a nekünk Trianon fájdalmát a szívünkben hordozóknak még jó is lehet, gazdaságilag valószínűleg nem, de ezt elemezzék a közgazdászok. És aztán jönne a Német - Franci "barátság" kiújulása, Elzász és Lotharingia. Spanyolországnál kérdése  Katalónia és Baszk föld. Angliánál Skócia, Wales. a Teljesség igénye nélkül.

Őri Máté  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése