M a t i

2014. május 22., csütörtök

TV csatorna vásárlás

Véleményem szerint Magyarországon nagyon hasznos lenne, ha nem csak csatorna csomagokat lehetne vásárolni, hanem külön meg lehetne vásárolni a csatornákat egyesével is. Mind külföldi, mind magyar csatornák elérhetését biztosítani úgy, hogy nem kellene mellé töltelék csatornákat vásárolnunk.


Amerikában az HBO különböző csatornáira külön elő lehet fizetni, akár egy napra is. Például, ha az HBO egy óriási bokszgálát közvetít.  Bizonyos csatornák esetében itthon még az is előfordulhat napjainkban, hogy bizony még szolgáltató váltásra is sort kell keríteni.  Azért érzem ezt egy nagyon fontos témának, mert szerintem nem szabadna engedni, hogy a Televízió szolgáltatók egy bizonyos ponton túl, úgy versenyezzenek az előfizetőkért, hogy azt az előfizetők kárára teszik. Gondolok itt a Digi sport csatornára, amely óriási pénzekért felvásárolta a kézilabda és a football Bajnokok Ligájának a közvetítési jogát, ezáltal azok a Digi szolgáltató monopóliumát képzik hazánkban. Ez az én szememben a kapitalizmus diktatúrája. Amennyiben sikerülne az általam felvetett megoldást bevezetni itthon, akkor ismét közelebb kerülnénk a demokrácia kiteljesedéséhez egy kis lépéssel.

Mindennapjaim szerves részét képzi a sport nézése, vizsgálata. Nyugodtan kijelenthetem, hogy szerelmes vagyok a sportba. Ennek tükrében felettébb rosszul érint, hogy nem érhetem el egy szolgáltatónál az összes magyar nyelvű sportcsatornát. Az olyan hatalmas és mértékadó külföldi sportcsatornák pedig, mint a Sky Sports, vagy az ESPN és sorolhatnám tovább, a magyar tévészolgáltatók kínálatában egyszerűen nem szerepel. Így hiába vásárolok bármilyen minőségű tv-t, ezeket a csatornákat kénytelen vagyok laptopon, streamelve nézni. Higgyék el nekem, közel sem nyújt akkora élményt egyelőre a streamelt online adás, mint a HD.


Azt javasolnám a tévészolgáltatóknak, hogy hagyják meg a csatornakiosztásukat csomagokban, de extraként lehessen előfizetni egyes csatornákra is külön-külön. Számomra egy teljesen utópikus gondolat most, hogy Magyarországon ne kelljen csomagokat vásárolni, csak a kívánt csatornákat, vagy esetleg a világ összes csatornája elérhető legyen és csak azokért kelljen fizetni, amelyeket nézünk. Magyarországon számos olyan sportkedvelő él, mint jómagam, akik számára ez a megoldás különösen kézenfekvő lenne. Szeretném felhívni a tévészolgáltatók és a fogyasztók figyelmét erre a lehetőségre, ami kellemesebbé tehetné a Magyarországon a tévézés élményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése