M a t i

2014. május 6., kedd

Szónoklat - Gyermekvállalás

Szónoklat

Kedves olvasók, kedves ismerőseim! Kérlek titeket, hallgassátok meg beszédemet, mondanivalómat, amely a gyermekvállalásra buzdít, mert ez nagyon fontos egész nemzetünk szempontjából.


Nagyon fontos, mert sajnos napról napra egyre kevesebben vagyunk különböző okok miatt. Nem merünk gyereket vállalni, félünk a felelősségtől, különböző indokok mögé rejtőzünk és emellett a kivándoroltak száma egyre magasabb.
1990-ben 10 375 000fő volt Magyarország lakossága. Több mint 10 millió. 2011-es népszámlálás adatai szerint már csak 9 938 000 fő alkotja Magyarország lakosságát. Már nem vagyunk 10 millióan. Ennek az oka − hogy a lehető legfrissebb adatokat mondjam − 2014 februárjában 6480 gyermek született élve, ezzel szemben sajnos 10060 fő vesztette életét. Tehát ebben a hónapban csak a természeteses fogyás által is 3580 fővel lettünk kevesebben 1 hónap alatt. 2007 januárja óta, azaz 7 éve nem volt arra példa, hogy az élve született gyerekek száma nagyobb legyen az elhalálozott emberek számánál. Ezért nagyon fontos, hogy mi fiatalok aktívan részt vegyünk nemzetünk fennmaradásában az által, hogy minél több egészséges kisgyermeknek adunk életet ameddig még tehetjük. Hiszen nincs is csodálatosabb, mint egy gyermek, akinek ha a szemébe nézel, saját magadat látod viszont. A gyermekeké a jövő, ők viszik tovább a nevünket, hagyatékunkat és nemzetünket.

Sajnos sokan panaszkodnak, hogy nem vállalhatok gyereket, mert nincs meg az anyagi háttér. Igaz a kettő összefügg, de nem ez a legfontosabb érv. Egy igazi családban, ahol az apa dolgozik, az anya, állami támogatás mellett neveli a gyermeket, most már nem okozhatnak problémát az anyagiak. A gyermekek után járó ellátások kapcsán számos lehetőség áll a szülők rendelkezésére, segítségére s ezekről évente egy tájékoztatót is kiadnak, melyben részletesen tárgyalják a különböző ellátási formákat.  Úgy gondolom, ennek tudatában kijelenthetem, hogy ezt a kifogást nem fogadhatom el. Nem, mert egyre kevesebben vagyunk.

Kedves Lányok és kedves Fiúk! Nőjetek fel, vállaljátok a feladatot, és érezzétek át az anyaság és apaság csodáját. Nekem a célom, s jövőbeni tervem az, hogy miután elvégeztem ezt az iskolát legalább 3 gyermeknek adjak életet. És ha ti is így tesztek, akkor Magyarország korfája helyreáll, „Magyarország
megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez...”.
Köszönöm, hogy meghallgattatok, remélem hatással volt rátok beszédem és ezután átértékelitek a gyerekvállalással kapcsolatos meglátásotokat, meggyőződéseteket, s pár év múlva máshogy fogtok vélekedni, mint most.

http://orimate.blogspot.hu/2014/05/nepesseg-termeszetes-fogyasa.html

Köszönöm a figyelmet!


Deák Éva, Őri Máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése